100% bionedbrydelige kaffekapsler
Uden binding og tilpasset dit forbrug
Fri fragt og levering

Kaffekapsler versus filterkaffe

Espresso Crema
Blend Mørkristet
Espresso Crema
Blend Mellemristet
Espresso Crema
Blend Mellemristet
Morgenkaffen
Koffeinfri Colombia
Colombia Øko

Du kender os fra

Det store kaffe-spørgsmål

Når det kommer til at lave en god kop kaffe derhjemme, er der mange forskellige måder at gøre det på. De to mest populære metoder i de danske hjem er ved brug af kaffekapsler og filterkaffe.

Men hvilken metode er egentligt bedst?

Her på siden vil vi se på nogle af de fordele og ulemper der findes ved begge metoder.


CO2-aftryk

En undersøgelse fra The Royal Geographical Society viste at kaffe fra Brasilien og Vietnam i gennemsnit har et CO2-aftryk på 15,22 kg. CO2 pr. 1 kg. kaffe (målt på grønne kaffebønner før ristning).
Du kan læse hele undersøgelsen fra The Royal Geographical Society her
Når det kommer til kaffekapsler er de typisk fyldt med 5,1 - 5,5 gram kaffe. Biokapslens kapsler indenholder 5,5 gram. Hvis vi vil brygge 1 liter lungo skal der benyttes 9,09 kapsler som svarer til 50 gram kaffe.

Når man brygger en liter filterkaffe på en Moccamaster, anbefaler de 60 gram kaffe pr. liter vand, for at få en god og rig kaffe. Det svarer til 7,5 gram kaffe pr. kop på 125 ml.

Det korte regnestykke giver altså en besparelse på 10 gram kaffe pr. liter når man bruger kaffekapsler fra Biokapslen frem for filterkaffe. Hvilket også svarer til en besparelse på 15,22 gram CO2.

Man har altså et lavere CO2-aftryk, da man bruger en mindre mængde kaffe pr. liter, når man bruger kaffekapsler fra Biokapslen. Vi skal selvfølgelig også huske at medregne det CO2-aftryk selve Biokapslen afgiver. Hvis kapslen ikke bliver affaldssorteret korrekt har den et CO2-aftryk på 8 gram pr. kapsel. På den anden side udleder kapslen kun 1 gram CO2 hvis den bliver affaldssorteret korrekt.

Når vi gør regnestykket op har Biokapslen ift. filterkaffen en CO2-besparelsen på hhv. 14,22 gram / 7,22 gram afhængig af hvordan Biokapslen bortskaffes.

Med andre ord har Biokapslen et lavere CO2-aftryk end den traditionelle filterkaffe.

Tidsforbrug og spild

For en typisk kaffekapselmaskine tager det ca. 30 sekunder fra man har trykket på tænd-knappen, til at maskinen er klar til brug. Herefter tager det ca. 30 sekunder at lave en kop kaffe.

Det er en væsenlig mere effektiv måde, at få sin daglige kop kaffe på frem for på en filterkaffemaskine. Filterkaffemaskinen tager ofte 5-6 minutters tid at varme op, og hertil skal man selv afmåle kaffen. Hvilket gør det til en mere langsommelig proces, der bruger mere elektricitet end en kapselkaffemaskine. Dog har filterkaffemaskinen den fordel, at den kan holde kaffen varm i en længere periode.

Når man laver filterkaffe, laver man ofte mere end én kop kaffe ad gangen. Dette kan medføre et unødvendigt spild af den overskydende kaffe som man ikke drikker. Vi kender vel alle til den dagsgamle kande med kaffe som vi hælder ud i vasken?

Med kaffekapsler laver man ofte kun én kop ad gangen, og undgår derved unødvendigt spild.
O2-aftryk for filterkaffe:

- 7,5 gram kaffe/kop
- 15.22 kg CO2 pr. 1 kg kaffe (grønne kaffebønner før ristning)
- 0.0075 kg kaffe x 15.22 kg CO2/kg kaffe

= 0.114 kg CO2/kop
CO2-aftryk for Biokapslen (korrekt affaldssortering):

- 5.5 gram kaffe/kapsel
- 15.22 kg CO2 pr. 1 kg kaffe (grønne kaffebønner før ristning)
- 1 gram CO2-aftryk for kapslen
- 0.0055 kg kaffe x 15.22 kg CO2/kg kaffe + 0.001 kg CO2/kapsel 

= 0.084 kg CO2/kop

20 kaffekapsler for 29 kr.

Uden binding og (nok) Danmarks mest fleksible medlemskab

Konklusion

Uanset om man foretrækker kaffekapsler eller filterkaffe, er der fordele og ulemper ved begge metoder - både hvad angår CO2-aftryk, tidsforbrug og spild.

Dog kan vi med ro i maven og god samvittighed sige, at kaffekapsler fra Biokapslen ikke belaster miljøet mere end traditionel filterkaffe. Faktisk er Biokapslens CO2-aftryk lavere end den traditionelle filterkaffe, og er dermed en mere bæredygtig løsning - også når man medregner selve kapslen.

Man kan altså sagtens nyde en god kop kaffe og samtidig værne om miljøet, når man drikker kaffe fra Biokapslen.

Slutteligt vil vi konkludere, at vi alle sammen skal værne om miljøet og den verden vi lever i. Vi skal gøre op med overforbrug og spild, og hele tiden tænke hvordan vi bedst muligt efterlader denne verden til generationerne efter os selv.
PRØV FOR 29,00 kr.

Nok Danmarks bedste kaffekapsel

Grøn løsning
En kapsel lavet på plantefibre, uden brug af plastik og aluminium

Kaffen
Vores kaffe er unikt udvalgt og ristet lokalt, på små danske risterier

Spar penge
Vores medlemmer sparer op imod 2000 kroner om året, i forhold til mærkebrands

Ingen binding
Opsig, sæt på pause eller ændre dit medlemskab som det passer til dine behov.
LÆS MERE OM VORES MEDLEMSSKAB

#Biokapslen

Du kender os fra

Kundeservice

hej@biokapslen.dk
+45 40 35 65 45
Alle hverdage 10:30 - 13:30


Industrivej 12
7430 Ikast

Følg os

DK Nespresso® er et varemærke som ejes af en tredjepart som ikke har noget at gøre med Biokapslen.dk
Copyright 2021 © Biokapslen.
Biokapslen.dk - CVR 44241595
envelopecartphonemap-markerleafearthunlinkcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram