100% bionedbrydelige kaffekapsler
Uden binding og tilpasset dit forbrug
Fri fragt og levering

Bionedbrydelig og komposterbar 
- men hvad betyder det?

Espresso Crema
Blend Mørkristet
Espresso Crema
Blend Mellemristet
Espresso Crema
Blend Mellemristet
Morgenkaffen
Koffeinfri Colombia
Colombia Øko

Du kender os fra

Bæredygtige kaffekapsler uden kompromis

Biokapslen er en bæredygtig løsning til din kaffeoplevelse. 

Vores kapsler er  biobaserede og certificeret "OK compost HOME®", "OK compost INDUSTRIAL®" og "OK Biobased®" med den højeste certificering på 4 stjerner. 

Men hvad betyder disse certificeringer egentlig?

OK Biobased-certificering

Certificeringen måler hvor stor en procentdel af vores produkt, der er baseret på biologisk materiale i stedet for fossile brændstoffer.

Vores kapsler har opnået den højeste certificering på 4 stjerner, hvilket betyder at mere end 80% af materialet er biobaseret.

Biokapslen er faktisk 100% biobaseret. Desværre findes der ingen certificering der tager højde for at dokumentere dette.

Dog må vi ikke underkende vigtigheden af OK Biobased-certificeringen, da den dokumenterer at vores kapsler er en bæredygtig løsning baseret på fornybare kilder, og samtidigt bidrager til at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.

20 kaffekapsler for 29 kr.

Uden binding og (nok) Danmarks mest fleksible medlemskab

Er alt bare enhjørninger og regnbuer?

Nej - det synes vi hos Biokapslen bestemt ikke…

Der er endnu et godt stykke vej før bionedbrydelige og komposterbare produkter får lov til at udnytte deres fulde potentiale - især i Danmark. Dette skyldes primært de regler og bestemmelser der findes på affaldssorteringsområdet i Danmark.

Grundet Danmarks store langbrug og svineproduktion producerer vi som land en hel masse biogas.
Selvom biogas fremstilles af organisk affald, er biogasanlæggene i Danmark ikke optimalt gearet til at nedbryde bioplast. Dog kan en del bioplast godt nedbrydes under de processer der indgår i nedbrydningsprocessen når der skal produceres biogas - og alle de biogasanlæg som Biokapslen har været i dialog med, mener at de kan, skal og bør stå for håndteringen af nedbrydningsprocessen af vores kapsler. Det er således også Biokapslens opfordring.

Der er naturligvis mange forskelligartede perspektiver på dette område, og det er bestemt heller ikke et nemt fagområde at gøre sig klog på. Set med forbrugerens øjne kan det være svært at vide at Biokapslen skal sorteres på én måde, mens almindelige aluminium og plastik kaffekapsler skal sorteres på en anden måde - lige såvel er det faktisk også svært at se forskel på de forskellige kapsler. Fra myndighedernes og renovationsselskabernes side vil man ikke “vildlede” forbrugerne bl.a. grundet ovenstående faktorer, og derfor er der ikke nogle konkrete guidelines på området endnu.

Det føles lidt som hønen eller ægget…

I de seneste år har der virkelig været skub i den gode udvikling når det kommer til at opfinde nye alternativer plastik. EU har bl.a. opsat en række krav og retningslinjer vedr. at finde alternativer til plastik udvundet af fossile brændsler, og på sigt stoppe brugen af almindeligt PP plast i eksempelvis kaffekapsler. Vi har allesammen formentligt allerede bevidst eller ubevidst stødt på nogle af EU’s skærpede retningslinjer for brugen af engangsplastik - se bare på det nye “trælse” papsugerør på McDonald’s ;-)

I takt med EU’s nye retningslinker på områder, har har affaldssystemet i Danmark dog svært ved at følge med denne udvikling. Derfor mener vi hos Biokapslen at man enten bør opbygge affaldssortering af bioaffald mere generelt, hvorpå man faktisk udnytter ressourcerne optimalt, eller at man laver en statslig certificering som sikrer at bioplast der kan nedbrydes som biogas rent faktisk også bliver det. Udover dette, skal der stilles skærpede krav til de virksomhed som laver engangsartikler - herunder bl.a. kaffekapsler af aluminium og plastik.

Et andet tænkt alternativ til ovenstående kunne være et retursystem. Til trods for at den faktiske CO2-besparelse ville være minimal, grundet det er en tung proces at håndtere samtidighed med at selve produktionen af engangs aluminium og plastik er meget forurenende i sig selv, ville vi kunne få en positiv CO2-gevinst frem for blot at brænde det af. Men ansvaret skal ikke ligges til last på forbrugerne alene. Virksomederne som tilbyder løsninger og produkter af engangsplast og -aluminum burde således stille under samme krav som vores nuværende retursystem i Danmark.

I det danske retursystem indsamles minimum 93% af alle de dåser og flasker som sælges i danmark.
Til en sammenligning har Nespresso opgjort at de får indsamlet ca. 20% af deres kapsler, ca. 50% ryger til forbrændingen og ca. 30% på lossepladser.
Link til Nespresso® analyse 
PRØV FOR 29,00 kr.

Nok Danmarks bedste kaffekapsel

Grøn løsning
En kapsel lavet på plantefibre, uden brug af plastik og aluminium

Kaffen
Vores kaffe er unikt udvalgt og ristet lokalt, på små danske risterier

Spar penge
Vores medlemmer sparer op imod 2000 kroner om året, i forhold til mærkebrands

Ingen binding
Opsig, sæt på pause eller ændre dit medlemskab som det passer til dine behov.
LÆS MERE OM VORES MEDLEMSSKAB

#Biokapslen

Du kender os fra

Kundeservice

hej@biokapslen.dk
+45 40 35 65 45
Alle hverdage 10:30 - 13:30


Industrivej 12
7430 Ikast

Følg os

DK Nespresso® er et varemærke som ejes af en tredjepart som ikke har noget at gøre med Biokapslen.dk
Copyright 2021 © Biokapslen.
Biokapslen.dk - CVR 44241595
envelopecartphonemap-markerleafearthunlinkcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram